Tjäna pengar på din blogg

Tjäna pengar på din blogg

Många drömmer idag om att kunna leva på att blogga – att vara fria att ta med sig jobbet vart de än åker, och att leva en glamourös livsstil. Verkligheten kanske inte är fullt så rosenskimrande, men det är fullt möjligt att tjäna pengar på din blogg, om du bara har tillräckligt många läsare.

Ett av de mest uppenbara sätten att tjäna pengar är till exempel att skriva sponsrade inlägg. Det innebär helt enkelt att företag betalar för att du ska ta med viss information om dem eller deras produkter i inlägget. Detta är minst sagt kontroversiellt, då många anser att det innebär att man har sålt sin trovärdighet när man går med på liknande sponsring. Så länge du är noga när du väljer vilka företag du samarbetar med, och till exempel väljer de som du tror kan vara intressanta för dina läsare eller som du själv redan använder och tycker om, kan det dock vara ett effektivt sätt att tjäna pengar på din blogg. Du måste också vara noga med att meddela att inlägget är sponsrat, för att du inte ska bryta marknadsföringslagen.

Ett annat sätt att tjäna pengar på din blogg är att sälja annonsplatser på din bloggsida. På detta sätt blir det en tydligare gräns mellan vad som är reklam och vad som är dina inlägg.

Att driva en blogg som du kan tjäna tillräckligt mycket pengar på för att du ska kunna leva på din blogg är ett heltidsjobb precis som alla andra, och därför är det viktigt att du äter och sover ordentligt för att orka med att hålla kvaliteten på inläggen uppe. Om du känner att du skulle behöva byta säng för att öka kvaliteten på din sömn ska du gå in på Sleepo.se, där det finns ett stort utbud av sängar för alla smaker.

jabob
jabob