Starta en blogg

Starta en blogg

När du kommit igång med en blogg och börjat skriva inlägg så kanske du kommer märka att det inte är så enkelt för dina läsare att hitta dig. Du måste göra något ytterligare för att du och din blogg ska sticka ut ur mängden. I det här inlägget kommer det några tips på saker du kan göra för att se till att fler läsare hittar just din blogg!

Marknadsför bloggen

Att påminna sina läsare om att man har publicerat nytt material på bloggen är väldigt bra. Ibland kanske man helt enkelt glömmer bort att läsa, och då är det ju perfekt om man kan få en påminnelse i form av ett nyhetsbrev eller dylikt.

Ställ frågor och ge svar

Interagera med dina läsare genom att ställa frågor, eller kanske berätta om hur du själv tänker och agerar i vissa situationer. Få läsare nöjer sig med att endast läsa om vad någon gjort en hel dag och vill lära känna personen bakom bloggen.

Var personlig

Om man vill ta bloggen ett steg längre så gäller det att man är personlig och låter sin personlighet genomlysa i alla texter man skriver. Berätta gärna om vardagliga händelser, men även om sådant som händer i livet som kanske är mindre vanligt. Kanske finns det läsare som känner igen sig och finner tröst, hopp eller glädje när de läser din blogg. Det kan kännas skrämmande och man ska aldrig lämna ut något som man inte känner sig bekväm med att andra tar del av. Känner du att du behöver skriva av dig men inte vill gå ut med vem du är, kan du vara anonym.

Jobba med bilder

Det är viktigt att man har bra material på sin blogg. Det är i många fall värt att införskaffa en bra kamera då de som finns i dagens mobiler inte genererar jättebra bilder i större format. Det finns jättemånga alternativ om man vill köpa en bra kamera och sedan kan man även redigera bilderna så att de blir extra fina.

Lägg till rörligt material

Om du ska skaffa dig en bra kamera så kan det vara klokt att välja en som även filmar bra. Det är många idag som gärna vill se rörligt material då man litegrann tröttnat på endast bilder. Dock kan det vara bra om man finner en fin balans mellan bilder och film. På så vis kan man attrahera läsare som har olika preferenser.

Länka sociala medier

Det är många bloggare som redan gör det här idag, så varför inte hoppa på trenden med ett Instagram-konto eller en kanal på Youtube när du bloggar? Det här kan vara ett bra sätt för nya läsare att hitta dig i mängden av alla bloggar. Lägg ut ett inlägg när du har postat något nytt på bloggen eller skriv på bloggen om din senaste video. En del kanske gillar bättre att se en video än att läsa, medan andra är tvärtom.

Alexandra
Alexandra