Sportbloggar

Sportbloggar

Är du en dedikerad sportutövare som deltar i varenda fotbollsmatch eller föredrar du att sitta hemma och läsa om de senaste resultaten? Om du känner igen dig i det sista alternativet kan en riktigt bra sportblogg kanske vara något för dig. Tack vare internet är den information man söker lättare än någonsin att finna och man behöver inte längre vänta på att dagstidningen skall levereras till brevlådan. Idag svämmar nätet dessutom över av bloggar, såväl bra som dåliga, och du kommer ganska snart hitta en som tilltalar dig lite extra. Dels finns det sådana som skrivs av gamla sportprofiler, både tränare och utövare, dels finns det bloggar som drivs av privatpersoner med stor kunskap av sin favoritsport. Vilken blogg du väljer är helt upp till dig. Att läsa bloggar är dessutom ett helt kostnadsfritt nöje, förutom avgiften för internet förstås, och du kan utan problem slösa bort ett stort antal timmar framför den upplysta skärmen. I detta inlägg delar vi med oss av kvalitativa bloggar som är värda en genomläsning.

Profiler som skriver

Glenn Hysén är en av många sportprofiler som bloggar och hans underhållande krönikor är älskade av många. Den välkända sportprofilen delar med sig av såväl sin vardag som sportögonblick och har skrivit krönikor med rubriker såsom “Med barnbarnen är det tusen procent som gäller”, “Jag höll på att explodera – jag var så förbannad” och “Håkan Hellström är som Gud”. Även den före detta fotbollsspelaren Henrik Rydström har drivit en blogg. Han har hållit till på ett flertal olika plattformer och skrev sitt allra senaste inlägg hos Aftonbladet. Idrottsmannen har bloggat sedan 1999 och då mest om träningen och livet i Kalmar FF. De inlägg han skrev på Aftonbladets sida finns fortfarande kvar och bjuder på timmavis av underhållning. Med lite tur dyker han kanske upp snart igen, då på en annan plattform. Om du inte vill läsa en blogg som kretsar kring en välkänd individs vardag finns det ett flertal bloggar som behandlar ämnet sport i lite mer allmänna ordalag. Det finns också bloggar som fokuserar på en specifik inriktning, till exempel fotboll, ridning, ishockey, basket, tennis och mycket annat.

Bloggar om sport i stort

Ett besök på bloggportalen avslöjar ganska omgående vilka bloggar inom kategorin sport som är mest vällästa. Med det sagt innebär inte det att dessa skribenter nödvändigtvis skriver om enbart sport. Högst upp på listan hittar vi till exempel Hugo Rosas, en välkänd profil som tävlar i crossfit. Här kan man förvisso läsa en hel del om träning men bloggen kretsar också mycket kring familjeliv och företagande. Är man mer intresserad av en renodlad sportblogg kan därför Sportbloggen vara att rekommendera. Här kan du läsa de senaste resultaten från både fotboll och hockey. Du kan även titta in på sportbloggare.com och ta del utav ett flertal olika skribenters åsikter inom det senaste från sportvärlden. Om du själv är intresserad av att starta en blogg om sport kan du göra även detta på denna sida. Då kommer du ha gott sällskap i form av såväl sportjournalister som privatpersoner med sport som största intresse. Om du vill ha en snygg ishockeytröja på din nya profilbild kan du hitta den hos nhl shop. Lycka till!

jabob
jabob