Skapa en blogg online

Skapa en blogg online

 

Du som vill skapa en blogg på egen hand kommer att ha många olika valmöjligheter att göra detta. Här kommer du i första hand att ha ett stort utbud av alla de bloggsidor som finns online, där du enkelt kan registrera dig och få en blogg gratis. Många av dessa gratisversioner av bloggar kommer dock med reklaminslag, då detta kommer att vara en faktor som gör att du inte behöver betala något för din blogg. Dessa bloggar kommer också många gånger att ha ett mycket begränsat användargränssnitt, vilket kommer att ge dig få möjligheter att verkligen skapa den unika och personliga stil du vill ha på din blogg.Young freelancer woman relaxing in her Parisian apartment

De bloggar du hittar online på nätet kommer också många gånger att finnas i en version där du kan välja att betala för den månads eller årsvis. Om du väljer detta alternativ kommer du alltid att få en reklamfri blogg, samt att du många gånger även kommer att få en blogg som har flera funktioner för att skapa den stil och det utseende du vill ha på den. Hur du än vrider och vänder på det så kommer du dock aldrig att vara den som sticker ut och du kommer heller inte få alla de möjligheter som du får med en egen fristående hemsida som blogg. Här kommer du alltid att vara en i mängden av alla de andra som skapat sina bloggar på samma plats och därmed få det svårt att verkligen bli den som syns och kommer ut med ditt budskap.

Detta är dock valet för många och det är heller inget fel i detta. Här handlar det helt enkelt om hur mycket jobb du vill lägga ned och vart du verkligen vill komma med din blogg. Något som kan vara en fördel i detta fall är att det finns olika system där människor som bloggar om samma saker kan hamna under samma tak och plats på nätet. Detta betyder då naturligtvis att en gemenskap uppstår och att det finns stora möjligheter att komma högt inom din kategori på nätet. Det som betyder något kommer dock alltid att vara vad du skriver, hur du skriver det och om detta är något som människor verkligen vill läsa. Det är grundstenen som kommer att göra dig till en populär bloggare eller någon som inte syns.

jabob
jabob