Så skriver du bra blogginlägg

Så skriver du bra blogginlägg

För att man ska kunna bygga en stor läsarkrets på sin blogg gäller det att man skriver högkvalitativa inlägg som gör att läsarna pratar om bloggen med sina vänner och kommer tillbaka för att läsa mer. Det handlar om att erbjuda en så fängslande läsning som man bara kan och göra mottagaren så pass berörd av blogginlägget att de helt enkelt inte kan låta bli från att nämna innehållet för sina vänner eller sin familj. Det finns såklart flera sätt att uppnå detta på och självklart låter det lättare sagt än gjort. För att hjälpa skribenten i dig har vi tagit fram några tips på vad du kan tänka på för att skriva dina blogginlägg så bra som möjligt.

För att man ska nå så många som möjligt med sina inlägg är det bra att tänka på att skriva enkelt. Med det menas inte att man ska fördumma innehållet i inlägget, utan helt enkelt att man ska tänka på att undvika tekniska termer eller onödigt långa ord. Är en text alldeles för komplex kommer många att bli avskräckta från att fortsätta läsa, vilket besegrar hela syftet med att skriva inlägget från första början.

Något annat som förbättrar texten är att använda du-tilltal, eftersom det gör inlägget mer personligt. Man ska också lägga extra mycket eftertanke vid inläggets rubrik, eftersom det är rubriken som lockar läsaren till att läsa resten av inlägget.  Var även noga med att tänka på ingressen som följer efter rubriken. Ingressens syfte är att ge en närmare inblick i artikeln utan att avslöja för mycket detaljer. Syftet är åter igen att fånga läsarens nyfikenhet så att de helt enkelt inte kan motstå från att läsa vidare.

Många som ger sig in i bloggvärlden missar de mest grundläggande med hur man faktiskt skriver ett kvalitativt blogginlägg och det är struktur. Om texten inte är användarvänlig så är de väldigt få som faktiskt kommer orka ta sig igenom din text. Organisera upp strukturen redan på förhand: Ett tips är att skriva ner alla rubriker och sidrubriker redan innan du börjar skriva innehållet. Använd styckindelning flitigt för att göra innehållet mer lättsmält för läsaren och var noggrann med stavfel, skiljetecken, osv.
 
Om du vill ta en paus från skrivandet för att vila hjärnan lite och ladda på med energi och inspiration, ska du gå in på Sportbonuskod.se. Där hittar du nämligen en PAF-bonuskod, så att du kan få extra freespins och pengar att spela för på deras onlinecasino. Det är den perfekta kombinationen av avslappning och underhållning, och om du känner dig inspirerad kan du till och med skriva ett blogginlägg om det!
jabob
jabob