Så påverkar du andra med din blogg

Så påverkar du andra med din blogg

Bloggare blir allt viktigare när det kommer till marknadsföring och media, vilket egentligen inte är så konstigt. Idag väljer mer och mer människor själva var de vill hämta sin information ifrån, till skillnad mot förr när man kanske var begränsad till tv, böcker och tidningar. Många bloggare inspirerar människor genom att skriva om en specifik livsstil, genom att ge inredningstips eller så kanske delar de recept och matlagningstekniker på sin blogg. Vad man än skriver om kan man hitta en publik som blir påverkade och därför väljer att komma tillbaka gång på gång för att lyssna på skribentens tankar och åsikter. Men hur kan man egentligen påverka andra människor genom att blogga? Läs vidare här för att få lite tips.

Blogga om det du brinner för

Ett gammalt beprövat knep är att blogga om det man verkligen är intresserad och brinner för. Oavsett om det handlar om skönhet, matlagning, träning, hästar eller vad det nu är du känner lite extra för kan det finnas en stor publik som gärna läser vad du har att säga. När man skriver om något som man verkligen tycker är roligt märks det i bloggen och då börjar det inspirera och påverka andra människor. Ett exempel är en person som älskar att vara vegan och därför bloggar om det, eller till exempel när västeråsaren Angeliqa bloggar om vandring vilket är hennes passion. När man skriver om det man verkligen känner till och tycker om är det lättare att hitta en publik. När man väl har lojala läsare som regelbundet besöker bloggen kan man börja påverka på ett sätt och det gör man genom att presentera fakta, inspirera och utmana.

Samarbeten med olika företag

Just bloggare har en förmåga att verkligen influera andra och det är något som marknadsföringsbranschen har insett och plockat upp. Allt mer företag använder sig just av “influencers”, vilket är människor som har många följare på sociala medier och därför en viss påverkan. Ofta ser man dessa bloggare recensera eller rekommendera olika produkter som de har fått gratis av företagen. Ibland kan de även ha blivit betalda av företagen för att rekommendera produkterna. För att komma så pass långt i bloggandet att företag börjar höra av sig för samarbeten måste man först och främst ha bloggat ett tag, man måste ha regelbundna följare och ens blogg måste se professionell ut. Det spelar ingen roll vilket ämne din blogg handlar om, för samarbeten kan man få oavsett om man driver en hästblogg, en dejtingsajt eller en skönhetsblogg.

jabob
jabob