Från bloggare till riktig internetentreprenör

Från bloggare till riktig internetentreprenör

Du har en blogg eller en Youtubekanal. Du vill gå från att bara blogga och tjäna mellan 500-12 000 kronor i månaden, till att verkligen lyckas. Bli din egen. För att klara målet måste du sikta på att bli en riktig internetentreprenör.

Vad är en internetentreprenör?

En internetentreprenör är en person som startar företag på internet. Många skickliga bloggare är internetentreprenörer, men inte alla bloggare. Om du vill lyckas med din sajt måste du gå från att tänka som en “bloggare”, till att tänka som en företagare med målet att ha en heltidsinkomst. Du har kanske redan börjat få en inkomst från internet, men vill vidare. Då måste du satsa och förändra ditt tankesätt.

Expandera – samarbeta

Personer som lyckas på internet gör två saker: de letar efter nya möjligheter och samarbetar med andra. Genom att kombinera dessa två saker har du ett vinnande koncept. Grunden heter idag IT-utveckling och appar. Vare sig du skriver om hundar eller ger finansiella råd, så får du både fler kunder och har mer att erbjuda med rätt IT-filosofi. Idag är det många bloggare som tar steget att anlita https://beetroot.se/ för att fixa mjukvaran och utveckla appar. Du har en bra samarbetspartner som förstår både den digitala världen och vilken affärspotential en idé kan ha. Vilka nya affärsidéer har du? En webbshop, en app och en e-film? Samarbeta med experter och låt din blogg bli ett inkomstbringande företag.

Utveckla din sajt

Då måste sluta tänka på dig som en bloggare och istället tänka på dig som en företagare. Du har inte primärt en blogg, du har en sajt som du ska driva som ett företag. Skapa också en YouTube-kanal för att nå än fler. Om du redan har en Youtubekanal, 50-100 blogginlägg och flera sociala medier måste du sätta dig ner och analysera allt du gör. Börja med att tänka över ditt/dina projekt. Har du en logga som finns på alla dina plattformar? När en person går in på dina sidor, vad möter de då? Möter de dig eller möter de en expert som ger dem kunskap som förbättrar deras liv? Rensa bort allt onödigt och se till att blogginlägg och filmer för framåt mot målet, att utveckla ditt internetföretag. För att garanterat ge ett professionellt intryck bör du anlita experter på flera områden: appen, designen, filmredigeringen och loggan. Då sparar du både tid och maxar din företagsidé.

Alexandra
Alexandra