Bloggen: skriv och res

Bloggen: skriv och res

Om du tycker om att resa kan du blogga för att få extra inkomst under resan och kunna vara ute på resande fot under en längre tid. Här kommer tipsen på hur du kan kombinera bloggen med att resa.

Resa och blogga

Att resa innebär så mycket roligt; få se nya ställen, träffa nya människor och uppleva äventyr. Det innebär också att öppna plånboken flera gånger varje dag – att resa är dyrt. Det finns personer som kan leva på sin reseblogg, men de är mycket få. Däremot finns det personer som bokstavligen arbetar framför datorn och reser året om som digitala nomader. Om du önskar resa under en längre tid, kan du hämta inspiration från de digitala nomaderna för att kunna vara ute längre.

Planera

Det första som du behöver göra för att kunna resa och blogga är att planera, både blogg, resplan och ekonomi. Ett smart sätt att göra resan lite billigare är att i förväg skriva en packlista och passa på att köpa bra saker till resan när du ser något till bra pris. Satsa också på kvalitet. Du behöver både en bra mobil, dator och hörlurar – det är dina arbetsredskap. Du hittar prisvärda iPhone hörlurar hos teknikdelar.se. Tänk också på att köpa skydd till både mobil och dator, då livet på resande fot kan innebära äventyr även för dina saker.

Du måste också skapa en blogg som kan ge dig inkomst. Det tar alltid ett tag innan en blogg börjar generera pengar, så du bör köpa hosting och ett bra domännamn ganska omgående. Om du inte är säker på vad du ska blogga om, kan du välja ett ganska allmänt domännamn med ord som ”mind”, en färg på engelska eller ord med frukt i, vilket brukar fungera för olika slags bloggar. Du bör helst också skaffa och starta flera bloggar, då sannolikheten att en reseblogg verkligen kommer att kunna genera pengar är mycket liten.

Skapa fungerande bloggar

För att få inkomst måste du skapa bloggar som folk kommer att söka efter och läsa, vilket inte kommer att vara om din resa. Du kan använda en av dina bloggar som en reseblogg och blogga om bra restips under resan, men lägg inte tid på att skapa en blogg om din resa om du vill få en inkomst på den. Du bör istället skapa nischade bloggar som handlar om olika ämnen som du har kunskap i.

Om du lyckades spara ihop 100 000 kronor till din resa under ett halvår genom minimal livning, har du ett aktuellt och intressant ämne. Du kanske är skicklig på marknadsföring eller kan allt om glutenfria desserter, vilket är bra kunskap att dela med sig av. Blogga om saker som kan vara intressanta för andra att läsa och lägg sedan in affiliatelänkar och annonser på dina bloggar. Du bör börja blogga redan i Sverige så att sidorna redan existerar när du väl börjar att resa.

jabob
jabob