Bloggar om sport

Bloggar om sport

Sport är ett intresse som förenar många i världen, och det är därför föga förvånande att det finns en uppsjö bloggar som handlar om just sport. Oavsett om man är allmänt sportintresserad eller bara följer en viss sport, finns det därför sannolikt en blogg som handlar om just det.

Det finns till exempel bloggar om berättar allmänt om en sport, och beskriver dess historia, dess regler, dess utrustning och annat som kan vara intressant för den som inte vet något om sporten. En sådan blogg är bowling-stockholm.com, som handlar om just bowling.

Andra bloggar fokuserar inte bara på en specifik sport, utan på en specifik aspekt av sporten. Det gäller till exempel Kalle Karlssons Premier League-blogg, som så som namnet antyder bara behandlar spelarna, lagen och matcherna i Premier League. När det gäller en stor sport som fotboll är det dock mer förståeligt att man gör en sådan avgränsning för sin blogg – annars skulle man inte kunna göra annat än att sitta och uppdatera bloggen så fort det hänt något intressant i fotbollsvärlden.

Det finns dock de som antar en sådan utmaning, till exempel den före detta Djurgårdstränaren Niklas Wikegård, som driver en blogg om ishockey. Ishockey är förvisso inte riktigt en lika stor sport som fotboll internationellt sett, men i Sverige kan sporten sannolikt rivalisera med fotbollen när det gäller popularitet. Wikegård täcker in allt från allsvenskan och elitserien till NHL på sin blogg, och har bland annat tilldelats ett pris som Årets sportbloggare för sina inlägg.

En annan mycket populär sport i Sverige är skidsport, och en av de mest populära bloggarna om skidsport är SVT:s Vinterstudio, där bland annat Jonas Karlsson, Jacob Hård och Björn Fagerlind skriver inlägg som handlar om allt från de senaste nyheterna i skidvärlden till reportageliknande inlägg där skribenterna själva provar på skidåkarnas fystester och rutiner mellan tävlingar.

Detta är bara ett litet axplock från alla de sportbloggar som finns på internet – med hjälp av en enkel sökning kan man sannolikt hitta en blogg om just sin egen favoritsport.

jabob
jabob