Blogga om trädgård

Blogga om trädgård

Trädgård är ett av de populäraste fritidsintressena i Sverige, vilket gör att det finns en stor marknad för den som vill få många läsare. Om du älskar trädgård och odling är det här temat därför det givna valet att blogga om.

Även om trädgård i sig är ett avgränsat ämne är det en fördel att nischa din blogg till ett visst område inom trädgård. Det kan till exempel vara grönsaksodling, trädgårdsdesign eller perenna blommor. Om du har ett specialintresse för pelargoner, fruktträd eller någon annan växt kan du till och med enbart blogga om dessa. För att få många läsare till din blogg är ett bra tips att lotta ut saker till läsarna. Genom att skapa en tävling där kravet för att vara med i utlottningen är att sprida din blogg i sociala medier ökar du antalet läsare på ett enkelt och billigt sätt. Om du till exempel beställer en T shirt med tryck av din bloggs namn som du lottar ut får du dessutom reklam varje gång personen bär T-shirten. Ytterligare ett tips för att få många läsare är att skriva på engelska eftersom trädgårdsintresset är stort världen över och särskilt i engelsktalande länder.

Blogg om köksträdgården

Eftersom klimathotet har gjort att fler fått upp ögonen för hur stor miljöbelastning livsmedelsproduktionen är har intresset för att odla sin egen mat ökat. Det är inte bara de som har en egen trädgård som odlar sin egen mat utan även stadsbor odlar grönsaker och frukt i koloniträdgårdar runt om i Sverige. En av de mest kända trädgårdsodlarna är Sara Bäckmo som ger läsarna tips på alltifrån täckodling till recept på sylt.

Att kombinera odlingstips med tips på hur läsaren tar till vara på grönsakerna och frukten är bra eftersom många har svårt att få plats med all skörd i kylskåp och frys. Information om hur det går att lagra äpplen och potatis eller hur grönsaker kan syras för att kunna förvaras i en burk i rumstemperatur i flera månader brukar vara mycket uppskattat. Lägg gärna ut videoklipp där du visar hur du gör på ett pedagogiskt sätt.

Blogg med fokus på design och prydnadsväxter

Idag är det inte bara hemmet som behöver inredas och designas utan även trädgården är viktig för att skapa ett inbjudande hem. Om du har ett brinnande intresse för trädgårdsplanering går det att skapa många intressanta blogginlägg där du beskriver hur läsare ska gå tillväga för att planera sin trädgård och skapa olika rum. Eftersom villaträdgårdarna runt de större städerna ofta är små finns det många som behöver hjälp med hur de optimerar den begränsade ytan på bästa sätt för att både små barn, tonårsbarn och föräldrar ska trivas lika bra i trädgården. Gör gärna olika exempelskisser på hur en trädgård kan planeras och lägg ut bilder på fina och välplanerade trädgårdar.

jabob
jabob