Blogga om din passion

Blogga om din passion

Även om många idag startar en blogg med tanken av att de ska försörja sig på sitt bloggande, bör man alltid välja ett ämne som man har en passion för i grunden. Det är jätteviktigt att du brinner för ämnet som du siktar in dig på, för det kommer reflekteras i hur du väljer att uttrycka dig. Inlevelsen är nära sammankopplad till passion, och skulle inlevelsen saknas så kommer det också att märkas i dina texter. Detta av flera anledningar, som vi kommer att förklara närmare nedan.

En viktig anledning att välja ett ämne som man har ett genuint intresse för är att det lyser igenom i inläggen. Man kommer helt enkelt att skriva mer passionerat och ingående om ett ämne som man verkligen tycker om, än något som man tror att många andra är intresserade av.

En annan anledning att det är viktigt att skriva om något man har en passion för är att man måste hålla intresset uppe för bloggen även om det är svårt i början och man inte har så många läsare. Det är lätt att tappa inspirationen eller gnistan för bloggen om man känner sig tvingad att fortsätta skriva om något man inte tycker om och som knappt någon läser.

En av nyckelorden för en framgångsrik bloggkarriär är regelbundenhet. Skulle dina inlägg publiceras sporadiskt eller till och med sällan, så kommer dina läsare att söka sig till andra mer aktiva forum. Att “trägen vinner” är ett väldigt passande talesätt i sammanhanget, för det är precis så det är. Att vara aktiv är verkligen halva striden! Man får försöka se det som ringar på vattnet. För varje gång du publicerar ett inlägg så blir ringarna lite större och lite fler.

Snöbollseffekten blir ett faktum när du högpresterar innehåll som är värdefullt för målgruppen. Fler och fler kommer att ansluta sig till din passionerade iver, och rätt som de var så har du en trogen följarskara som kan amplifiera ditt innehåll till nya nivåer. Att ha tålmod är nära förknippat till “trägen vinner”, så ha gärna det i bakhuvudet. Det kan ta lång tid innan din blogg får de genomslag som du hoppas och önskar efter, så ge inte upp!

En tredje anledning är att man kommer att ha större glädje av det själv om man faktiskt får många läsare. De företag som då kontaktar en för samarbeten kommer ju nämligen att vara relaterade till bloggens ämne. Skriver man om nätspel och casinon kanske man till exempel kan samarbeta med sajter som Bonuskod-se.com, och erbjuda sina läsare en Videoslots-bonuskod (som man självklart kan ta del av själv också).
jabob
jabob