Anordna bloggträffar i Stockholm

Anordna bloggträffar i Stockholm

Att vara bloggare kan ibland vara en ensam sysselsättning. Bedriver du dessutom din bloggverksamhet från din bostad i Stockholm är risken stor för att du tillbringar en stor del av dina arbetsdagar helt själv framför datorskärmen. Möjligheten att hålla kontakten och kommunicera via sociala medier ska inte underskattas, men det kan inte heller jämföras med att träffa folk “på riktigt”. Det är trots allt stor skillnad på att umgås virtuellt och att umgås IRL.

Har du lust och energi kan det vara en god idé att slå ihop sig med ett par kollegor från bloggvärlden och anordna återkommande bloggträffar. Detta gör det möjligt för bloggare i Stockholmsregionen, och även från andra delar av landet, att regelbundet träffas under lättsamma former för att nätverka och utbyta idéer. Är du dessutom en av arrangörerna kan du vara säker på att nya affärsmöjligheter kommer att dyka upp under resans gång.

Konferenslokaler i Stockholm

Vill ni ha ändamålsenliga lokaler bör ni hyra en konferenslokal någonstans i centrala Stockholm. Närheten till bra kommunikation gör det enkelt för deltagarna att bege sig till bloggträffen, oavsett var i landet som de kommer ifrån. Det finns dessutom ett bra utbud av konferenslokaler i Stockholm, varför ni kan vara säkra på att finna en lokal som passar just era behov. Prisbilden är dessutom klart överkomlig och det är möjligt att hyra en konferenslokal även i centra Stockholm för en rimlig summa.

Aktiviteter på en bloggträff

Det kanske mest intressanta med en bloggträff är att fylla den med innehåll, det vill säga bestämma vilket utbud som ska finnas. De klassiska aktiviteterna på denna typ av träffar är att personer med anknytning till bloggvärlden håller föredrag. Det är inte ovanligt att man väljer ut ett antal resebloggare, modebloggare och matbloggare och låter dessa dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper. Föredrag är emellertid inte tillräckligt om ni vill ha många deltagare. Ska er bloggträff bli en succé måste ni även väva in aktiviteter i form av leverantörer som visar upp de senaste it-prylarna samt – sist men inte minst – en ordentlig festkväll där bloggarna får möjlighet att festa loss i både baren och på dansgolvet.

Finansiering av en bloggträff

Det är självfallet inte gratis att anordna en lyckad bloggträff. Även om det inte är några överpriser kostar det en slant att hyra professionella konferenslokaler, anlita talare, hyra utrustning, erbjuda gratis mat och dryck med mera. Ska deltagarna själva stå för hela kostnaden är risken att träffen upplevs som alltför dyr och att många bloggare väljer att stanna hemma. Det är därför ofta en bra lösning att försöka hitta sponsorer som betalar för att finnas på plats under bloggträffen. En bloggträff är kommersiellt intressant för många så kallade livsstilsföretag men även för tillverkare av IT-utrustning och kameror. Lyckas ni finna tillräckligt med sponsorer är det möjligt för er att hålla nere kostnaden för deltagarna, vilket leder till fler besökare på er bloggträff.

Alexandra
Alexandra